Weetjes

 • Wanneer is Lucullus open?

  Lucullus blijft het hele jaar, elke dag open. De openingsuren variëren afhankelijk van de tijd van het jaar. Zo is Lucullus in de zomer open tussen 11u en 22u. Richting het winterseizoen zijn de openingstijden beperkter en wordt het sluitingsuur afgebouwd naar 20u.

 • Levert Lucullus ook aan huis?

  Sinds kort bieden wij de mogelijkheid om ons heerlijke ijs bij u thuis te laten bezorgen tegen een meerprijs van €5 per levering. Wij zorgen ervoor dat het ijs gekoeld bij u wordt afgeleverd.
  Deze service is beschikbaar in de volgende gemeenten: Bertem, Bierbeek, Binkom, Blanden, Boutersem, Buken, Haasrode, Heverlee, Herent, Holsbeek, Kessel-Lo, Korbeek-Lo, Kortrijk-Dutsel, Leefdaal, Leuven, Linden, Lovenjoel, Lubbeek, Opvelp, Oud-Heverlee, Pellenberg, Rotselaar, Sint-Joris-Weert, Tildonk, Vaalbeek, Veltem-Beisem, Vertrijk, Wakkerzeel, Wezemaal, Wijgmaal, Wilsele en Winksele.
  U kan uw bestelling online via het bestelformulier plaatsen. U dient 'levering aan huis' te selecteren. Laat ons via een opmerking weten welk moment van levering (dag en tijdstip) uw voorkeur heeft. Bij de bevestiging van uw bestelling wordt het leveringsmoment ook bevestigd.
  De leveringstijden worden altijd in overleg met u gepland. Over het algemeen streven wij ernaar om binnen 1-2 dagen te leveren.
  Aangezien onze producten diepgevroren dienen te blijven, kunnen wij ze niet zomaar voor uw deur achterlaten. Als u niet aanwezig bent op het afgesproken tijdstip van levering, wordt er een extra toeslag van €5 voor de levering in rekening gebracht.
  De betaling vindt altijd plaats bij levering en kan worden gedaan via Bancontact, Payconiq of contant.

 • Waarom is het ijs zo hard als het diepgevroren is?

  Het ijs bevat minder lucht dan de varianten die je in de supermarkt kan vinden. Daardoor voel je je ook sneller voldaan van ons ambachtelijk ijs.

 • Waarom wordt het ijs best even op voorhand uit de diepvriezer genomen?

  Als je het ijs zachter laat worden, komt de smaak beter tot zijn recht. Het is best om het ijs 10 - 15 minuten voor het scheppen in de koelkast te plaatsen.

 • Wat betekent ambachtelijk?

  De term ambachtelijk is ruim te interpreteren. Bij Lucullus mag je er zeker van zijn dat al het ijs wordt gemaakt vanaf basisgrondstoffen. Er wordt alleen gewerkt met de beste producten. Bij Lucullus wordt geen gebruik gemaakt van poeders of andere chemische supplementen. Zo wordt er bijvoorbeeld uitsluitend gewerkt met Belgische chocolade. Ook de decoratie bovenop taarten wordt volledig in ons eigen atelier, met de hand gemaakt!

 • Wordt er rekening gehouden met allergenen?

  Al het ijs is steeds glutenvrij. Daarnaast is er ook de mogelijkheid om te kiezen voor suikervrij ijs en lactosevrij ijs. Indien je verdere vragen hebt over allergenen, mag je ons gerust contacteren voor een extra woordje uitleg.

 • Mogen vrouwen met een actieve kinderdroom het ijs eten?

  De melk en de eieren in het ijs worden gepasteuriseerd. Daardoor kunnen ook zwangere vrouwen zonder risico van het ijs genieten!

 • Waarom wordt er gevraagd om minstens één week op voorhand bestellingen voor ijstaarten te plaatsen?

  Ambachtelijk ijs bereiden vraagt heel wat tijd: de verschillende beslagen maken, het rijpproces van het beslag, het draaien van het ijs, het maken van de taart en de afwerking.

 • Wordt het ijs gemaakt met melk van de koeien op de boerderij?

  Op boerderij zijn geen melkkoeien te vinden. Op de boerderij wordt gekweekt met koeien van het wit-blauwe ras. De melk blijft gereserveerd voor het kalfje, dat samen met de mama-koe opgroeit. Lucullus kiest er bewust voor om met melk uit flessen te werken. Op die manier kan de beste kwaliteit gegarandeerd worden. 

 • Kan het ijs ter plekke opgegeten worden?

  Er staan banken op de binnenkoer. Je mag deze gerust gebruiken.

 • Zijn er activiteiten in de buurt?

  Lucullus bevindt zich op een drietal kilometer van het centrum van Leuven, maar in het midden van de natuur. Er zijn tal van wandelwegen in de omgeving. Zeker de moeite waard! Verder in de straat is 'Alpaka' te vinden. De organisatie biedt tal van activiteiten aan, waaronder, zoals de naam al doet vermoeden, wandelingen met alpaca's. Meer info hierover is te vinden op www.alpaka.be.

 • Is mijn hond ook welkom?

  Aangelijnde honden zijn welkom. Bij warm weer mag je gerust een kom water voor je huisdier vragen.